BIO cotton

Wat je moet weten over BCI cotton

WANDenWOONdeco.nl BCI cotton
WANDenWOONdeco.nl BCI cotton
WANDenWOONdeco.nl BCI cotton

Duurzaam begin

 

Informatie over BIO cotton

Wat is BIO cotton?

WANDenWOONdeco.nl BIO cotton

Bij WANDenWOONdeco kun je producten kopen van BIO cotton. Onze leveranciers nemen kwaliteiten af met het BCI keurmerk. BCI staat voor Better Cotton Initiative. Meer dan 95% van alle katoen wordt niet-biologisch verbouwd. Dat is jammer want biologische katoen heeft veel voordelen.

BCI  is een organisatie die verbeteringen wil brengen voor gewone katoen zodat een niet-biologische katoen minder schadelijk is voor het milieu maar ook voor de boeren en de mensen in de fabrieken.

Hoe werkt het?

In het Better Cotton Initiative werken verschillende soorten organisaties samen: industrie, ontwikkelingsorganisaties en milieu-organisaties (zoals het WWF).

BCI wil boeren helpen om beter en efficiënter katoen te produceren. Hun acties zijn gericht op de manier waarop de boeren werken. Het wordt over de hele wereld verbouwd en samengebracht. Deze katoen wordt vermengd en geeft garantie voor de kwaliteit.

De BCI helpt boeren hun katoen op een betere manier te verbouwen. Dat moet aan de ene kant leiden tot meer katoenopbrengst en dus meer geld voor de boeren. Het moet aan de andere kant leiden tot een efficiëntere manier van werken met minder chemicaliën. Dat betekent: minder energie en minder water en minder schade aan het milieu.

Wat doet WANDenWOONdeco?

De katoen die wij verwerken in onze producten is 420 gr/m en heeft een natuurlijke look.  De BCI heeft een aantal regels opgesteld. Indien boeren voldoen aan deze regels, dan mogen ze hun katoen verkopen als “Better Cotton”. Onze leveranciers nemen deze katoen af en werken bovendien met een milieuvriendelijke printtechniek. De stof wordt na het printen niet uitgewassen en hierdoor is het waterbesparend.

WANDenWOONdeco.nl BCI cotton

Duurzaam produceren

WANDenWOONdeco werkt met leveranciers die duurzaamheid belangrijk vinden. Wij zijn van mening dat je de consument in de toekomst bewuste keuzes moet kunnen bieden. Je zult daarom in de toekomst meer aanbod vinden op onze site. Deze BIO cotton is een goed begin. BCI cotton is bij WANDenWOONdeco nu te koop in wanddoek katoen, kussens, maar ook losse wandkleden. Onze houten decoraties zijn gemaakt van duurzaam vurenhout.

Heb je vragen of goede suggesties neem dan contact met ons op. Je kunt de producten op de site herkennen aan het BIO cotton icoon:

WANDenWOONdeco.nl BIO cotton

WANDenWOONdeco.nl BCI cotton

BCI cotton producten: