Sfeer 19e EEUW

Verliefd op Sicilië!

Door de jaren heen heb ik prachtige reizen mogen maken. Maar Italië blijft altijd mijn favoriete land. Voor mijn werk als styliste en inkoopster ben ik vaak in het noorden van Italië geweest. De beurzen in Florence en op inkoop in Milaan en Carpi. Als student heb ik nog even intern mogen verblijven bij de familie Sitzia in Treviso. Maar nog nooit was ik op Sicilië.

Wij kozen voor het prachtige Taormina. Een chic en authentiek stadje dat veel te bieden heeft. Zo vindt je er het openluchttheater Theatre di Toarmina. In de zomer worden hier opera’s opgevoerd. Het uitzicht vanaf dit punt is niet te beschrijven zo mooi. Maar wat vooral opvalt is het groene landschap. Doordat er op Siciliē voldoende regen valt is het er ook prachtig groen. Mijn favoriet is de cipresse boom. De ranke gestileerde vorm en diep groene kleur. Ik zou er een tuin vol mee willen hebben. Maar zeg nou eerlijk. In Italiē staan ze veel natuurlijker en mooier! Bij het kleinschalige hotel Casa Turchetti wordt je door Francesca en Pino in de watten gelegd. Het gebouw stamt uit de laat 19e eeuw en was eigendom van de zusters van de opera Pia. Maestro Turchetti startte er een muziekschool. Dit gebouw hebben ze 10 jaar geleden gerestaureerd en verbouwd tot hotel met een prachtig resultaat.

Het dakterras ligt midden in het centrum van Taormina en iedere ochtend is het ontbijt een feestje onder de Italiaanse zon met prachtig uitzicht over de baai van Mazzaro. Alle producten zijn super vers en natuurlijk uit de streek. Francesca bakt er heerlijk op los en ik heb zelden iemand gezien die zo oprecht gastvrij is. Van Pino krijg je alle tips die je maar wilt. Wat een fantastische mensen! Via een trap sta je zo midden in het indrukwekkende centrum van Taormina op het Piazzas IX Aprile. Hier is ook de opera gevestigd.  Je kunt de wandeling naar beneden maken en het eilandje Isola Bella bezoeken. Het was tot voor kort prive bezit maar inmiddels beschermd natuurgebied. Een klein paradijsje. Je kunt het kabelbaantje terug nemen naar boven. Helemaal boven Taormina vindt je Castello di Mola. Hier zijn ook opnames gemaakt voor the Godfather. Een heel klimmetje met een spectaculair uitzicht op de stad en de kustlijn.  Voor een dagje strand ga je naar Garden Naxos. 

Echt de moeite waard is het plaatsje Savoca. Shoot locatie van The Godfather. Natuurlijk hebben wij gelunched in Bar Vitelli van de vader van Appolonia en waar Michael haar ten huwelijk vraagt.

De rit naar de vulkaan ETNA doet je beseffen dat de natuur het hier altijd voor het zeggen houdt. Tijdens vele haarspeldbochten en een flinke klim is de opeengehoopte lava te zien die super vruchtbaar is en hier en daar staat het vol met gekleurde bloemen. Uitbarstingen en aardbevingen hebben het landschap gevormd.

Syracuse is tevens het bezoeken waard. Een havenstadje met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk een Griekse kolonie. Bezoek Dom de Syracuse, Castello maniace en Forte Arethusa. Ga heerlijk lunchen aan deze relatief rustigere kant met relaxte sfeer.

Siciliē is enorm inspirerend. Als je van cultuur, rust en ontdekken houdt is dit een bestemming voor jou. Een waanzinnig mooi eiland met prachtige cultuur, heerlijk eten en fantastische mensen. Ik haal die cursus Italiaans maar weer eens van de plank. Want ik zie mezelf echt wel wonen in het mooie Italiē over een paar jaartjes.

Om je alvast in de sfeer te brengen kun je uit sfeer 19e EEUW producten voor je interieur kiezen in de prachtige tinten van dit eiland. Shop ze bij elkaar en haal Siciliē in jouw huis! SHOP:

WANDenWOONdeco.nl sfeer 19e EEUW