Behangen op MDF

Geen gladde muur? Wel behangen? Maak een paneel!

Wil je een eye catcher achter de bank, achter je bed of in de hal? Maar heb je structuur stuc op je muur? Hier krijgen wij vaker vragen over. Daarom in dit BLOG een mooi alternatief: een behangpaneel maken op MDF.

Een MDF paneel behangen is inderdaad de ideale oplossing als je geen gladde wanden hebt. Veel muren hebben een fijne of grove structuur verf. Op deze structuur kun je niet behangen. Behangen op een paneel is een mooi alternatief. Een klein DIY project omdat je dit met ons naadloos fotobehang zo kunt realiseren. Kies naadloos behang met een van onze prints of met je eigen foto! Wij leveren exact in jouw maat! Vraag onze klantenservice.

behangen-op-mdf

Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten. Het paneel moet minstens 18mm dik zijn voor grote formaten. Elke doe het zelf zaak heeft een zaagservice. Met een klantenpas betaal je hier vaak niets of een klein bedrag voor. De breedtes die je kiest zijn natuurlijk afhankelijk van de platen MDF. Deze zijn veelal 244 x 122 cm. Als je hem op hangt kun je ook voor 2 losse delen kiezen. Dit is ook makkelijker te vervoeren of laat bezorgen. Bevestig de 2 delen wel degelijk met een frame van latten aan de achterkant.

MDF heeft de neiging krom te trekken. Dit kun je wel enigszins voorkomen. Ons advies is om in ieder geval niet groter dan 180 cm breed of hoog te gaan voor een los paneel voor de muur.

behang-BOSRAND-sweet-sunset- en frame-FREJ

MDF heeft een zuigende werking. Daarom is het verstandig om:

  • Eerst de randen te schuren (zijkanten kun je verven met een tester kleur)
  • Te ontvetten en primer of grondverf voor MDF toe te passen voor beide zijdes
  • Beide zijdes op dezelfde manier te behandelen
  • Voor ons naadloze behang adviseren wij PERFAX voor vinyl & textiel Het grote voordeel van ons naadloze fotobehang is dat je niet op patronen hoeft te letten. Kijk op de site voor een groot aanbod prints. Ook  met je eigen foto. Ook hoef je niet uit te rekenen hoeveel behang je nodig hebt. Je vult gewoon de maten (plus marge) in op onze site. Snijdt de afbeelding uit zoals jij dat wilt en hij is klaar om geplakt te worden. Kijk op ondergrond voor meer informatie.

Kies uit ons naadloos fotobehang of upload een eigen afbeelding. Wij controleren je foto bij binnenkomst altijd vooraf voordat wij deze printen.

Kies-je-behang

2 zijdig behangen heeft het voordeel dat je het paneel kunt omdraaien. Zo heb je snel weer een andere sfeer in huis. Een paneel wat los op de grond staat is bovendien ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen van bijvb de keuken naar de kamer of slaapkamer. Je kunt het paneel op de grond zetten, ophangen met bijvb een koord of ketting of met muurhaken. 

MDF kun je beter niet toe passen in vochtige ruimtes. Of ruimtes waar temperatuur wisselingen voorkomen.

Klik hier en lees alles hierover ons hoogwaardige naadloze fotobehang.

WANDenWOONdeco Kies je behang!Kijk ook eens bij ons nieuwe structuur behang. Met luxe leer of textielstructuur.

structuurbehang

Wil je het behang zien & voelen? Bestel hier extra grote behangstalen

Wil jij ook een mooie cirkel, een vierkant of boog op jouw muur? Ben je niet zo’n schilder? Ga dan voor onze muurstickers (zelfklevend) of behangpanelen (met behanglijm) In verschillende vormen, maten en combinaties. Groot kleuren aanbod. In de nieuwste kleuren en prints van 2021!  Heb je vragen of een verzoek? Neem  gerust contact op. 

zelfklevend-behang-cirkel-ZAMBOOns zelfklevend behang is ook verkrijgbaar in prachtige prints als zelfklevend behangcirkel.

Klik hier voor al onze ronde wanddecoratie voor elk type muur!

 

 

Lees hier het BLOG over alle type print behang. 

Veel succes met dit DIY project. Natuurlijk mag je ons altijd om advies vragen!

*Deze BLOG bevat tips die je kunt toepassen. Aan deze tips kunnen geen rechten worden verbonden.